Дорогу актуальному мистецтву! Під таким гаслом у Рівному пройшов фестиваль актуального мистецтва "Духовка-2012". Цьогоріч, організували його не влітку як зазвичай, а взимку. Та не зважаючи на це, три фестивальні дні були не менш гарячими, насиченими та цікавими.

Актуальне мистецтво, новаторство, сюрпризи та хороше дозвілля. Це все про мистецьку тусовку "Духовка-2012". Цьогоріч у Рівному фестивалили та святкували заразом п'ятий День народження. А тому програму зорганізували особливо насичену, різносторонню та з відомими гостями. Про репертуар фестивалю розповідають організатори заходу.

На фестиваль завітав львівський еко-театр "WIND OF CHANGE". Зі сцени говорять лише на актуальну тематику, про екологію навколишнього середовища та свідомості. постановка "Наречена чи Тигр?" презентована, кажуть, теж не просто так.

Не охочих слухати та дивитися на "Духовці" запрошували творити руками. Кімната майстер-класів усі три дні пропонувала оволодіти мистецтвом тату, виготовленням прикрас з войлоку, картин з паперу та новорічних іграшок з етнічними мотивами. На фестивалі співали багато й різного. З-поміж запрошених і відомий у музичних колах київський гурт "Гапочка". На "Діховці", кажуть, вперше та експериментувати вирішили теж.

Чим дивуватимуть і яку духовну їжу приготують на "Духовці" наступного року - секрет. Тому залишається лише чекати.