Рік вони протестують проти будівництва заправної станції поблизу їхніх будинків. Ще у 2005 році приватне підприємство за рішення Рівненської міської ради отримало земельну ділянку на вулиці Басівкутській. А минулоріч ділянку почали розробляти під будівництво АЗС. Через против громади спорудження заправки досі не розпочалося.

Вже рік жителі Басового Кута не дають приватному підприємству "Агата" побудувати АЗС під їхніми вікнами. На земельній ділянці, де мало розпочатися будівництво, вони ще рік тому встановили намет. Відтоді там цілодобово чергують добровольці. Проте сьогодні, активісти пікетують Господарський суд. Саме тут розглядається питання про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, відведеній міськими обранцями під заправку.

Допомагають людям добитися справедливості у суді депутати Рівне ради. Вони сподіваються, що слуги Феміди приймуть рішення на користь громади Басового Кута.

Проте, потрапити на саме судове засідання журналістам не вдалося. Суддя Валентина Кочергіна відмовила у відеофіксації слухання. Про вирок ми повідомимо вам завтра у вечірніх випусках Новин на першому місцевому.