За два роки відколи діє міська програма "Спортивний майданчик" у Рівному із 28-ми відновили 4 таких комплекси біля багатоквартирних будинків. Тепер там можна пограти у футбол, баскетбол та попідтягуватися на перекладині. Програма розрахована поки на чотири роки, за цей час повинні відновити старі та побудувати нові комплекси у місті.

Всього на балансі міста нині - 28 спортивних прибудинкових майданчиків, а ще два роки тому не було жодного. Більшість занедбаних територій просто нікому не належали. Відтак, їхнім благоустроєм ніхто і не займався. Ситуація змінилася минулоріч, відтоді як прийняли програму «Спортивний майданчик». Вже на майданчики пішло майже півмільйона гривень.

Всього за два роки відновили чотири майданчики. Одним із останніх – облаштували на вулиці Київській, 17. У його будівництві брали участь місцеві мешканці, бо до останнього побоювались, що тут буде саме спортивний майданчик, а не чергова приватна автостоянка.

Іще один спортивний майданчик в цьому році з’явився і на вулиці Дундича. Тут і місця більше, щоб комфортно грати у футбол чи в баскетбол. На новому полі завжди людно, особливо у вихідні.

У рамках програми «Спортивний майданчик» в місті відкрили шість нових тренажерних комплексів із брусами та перекладинами. Не вистачає тільки їх освітлення у нічний час, а це вже справа комунальників. Міські чиновники ж планують реставрувати щонайменше ще два прибудинкові спортивні майданчики у 2013-му.