На Рівненщині найвища зарплатня в Західній Україні, пишаються обласні чиновники. Проте до цієї оптимістичної статистики не потрапили військові. Окрім низької зарплатні їх турбує і нестача кадрів. Охочих йти служити за гроші до лав контрактної армії - забракло.

В обласній адміністрації знову звітували. Цього разу про роботу у першому кварталі: здобутки вже традиційні: зростання економіки. Обласні керівники розповідають, усе завдяки промисловому виробництву та кредитним вкладам в економіку Рівне щини. Радіють, починають приносити плоди і іноземні інвестиції попередніх років.

Відзначив якісний прогрес у роботі економічної та соціальної сфери Рівне нщини і заступник голови державного комітету україни з питань регуляторної політики та підприємництва. Столичний чиновник, розповів, у попередніх роки область пасла задніх за темпами розвитку підприємництва, нині вона зробила великий крок уперед.

Натомість, не мають чим пишатися військові. У них свої клопоти. Врозпалі весняний призов. Однак у армію іти охочих з кожним роком меншає. Та й ті хто ідуть, не надто тому раді. Адже матеріально-технічні умови тут не найкращі.

Вояки розповідають, попри всі проблеми, пріоритетом номер один на 2008 рік, для них залишається підвищення бойової готовності Збройних Сил України. Адже, кажуть, Україна повинна мати сучасну професійну армію.