Місяць тому українці обрали нову Верховну Раду. У Рівному тенденції парламентської виборчої кампанії-2012 вирішили підсумувати на конференції за участі представників команд різних кандидатів та незалежних спостерігачів. Напевно керувалися принципом, що курчат восени рахують.

Штабісти-політтехнологи, журналісти, піарники, громадські активісти - трохи більше місяця тому всі вони брали якнайактивнішу участь у виборчій кампанії на Рівне нщині - хтось визначав стратегії, хтось готував кандидатам виступи, хтось - спостерігав за демократичністю виборчого процесу, а хтось і особисто брав участь у виборчих перегонах. Сьогодні всі вони - експерти: підсумовують зроблене і аналізують причини поразок. По-дружньому жартують і над собою, і над конкурентами: виборчі пристрасті вляглись - час розкласти по поличках здобутки і втрати.

У тісному колі - відверта розмова. Про чорний піар і передвиборчу благодійність кажуть, що і одне, і інше використовувалось широко, але особливо не спрацювало. А ось інформація з телеефіру, зазначають, позначилась на результатах голосування значною мірою. Люди обирали не так кандидатів, як партійні бренди - загальний висновок із дискусії.

Поінформований - означає озброєний, а мудрі люди вчаться і на чужих помилках, і на власних. А тому організатори конференції сподіваються: обмін думками про ключові тенденції виборів між тими, хто до виборів причетний безпосередньо - крок до більш свідомого вибору в майбутньому.