Кіно в Україні є. У той час, як у п'янкій Франції відзначають традиційне свято молодого вина, у Рівному влаштували знайомство із короткометражними фільмами від зовсім молодих українських режисерів. Для показу на великому екрані відібрали цілий ряд робіт. Більшість з них глядачі бачили вперше, хоча були і такі що вже мають фестивальне минуле.

У Франції збирають врожай винограду і відзначають цю подію святкуваннями на честь молодого вина. Так і в Рівному вирішили зібрати свіжі плоди молодих кінематографістів та влаштувати «Свято молодого кіно».

Всього у програму включили 7 короткометражок молодих кінорежисерів із Рівного та інших українських міст. Глядачі деякі з фільмів уже мали можливість переглянути на закритих кінопоказах у Києві. Але більшість робіт дебютують на рівненському екрані. Рівнянка Христина представила місцевій публіці свою дипломну роботу «ДУЖЕВІЛЬНИЙ», в якій розповідає про те, що нині цікавить молодих людей.

А от ще одна молода режисерка, вже із Києва, показала у своїй роботі "Ретро FM", звичайні людські почуття, якими ми живемо кожного дня. Каже, в Рівному хоч і вперше, але має тут багато знайомих, і з задоволенням прийняла запрошення на "Свято молодого кіно".

Всі фільми можна буде ще раз переглянути у кіноклубі ГОНЗО впродовж грудня. А наступного року група молодих активістів під назвою «Нетипове Рівне » збирається організувати цілий «Тиждень молодого кіно». Усе залежить від реакції рівненських глядачів та готовності сприйняти нове українське кіно, що п'янить як і молоде вино.