Колектив підприємства сьогодні вийшов з пікетом на Майдан Незалежності у Рівному. Основна вимога людей - припинити тиск на льонокомбінат, який на їхню думку здійснюють працівники державної митної служби України.

На Майдані Незалежності у Рівному мітингують і після закінчення виборів. Цього разу колектив та колишні працівники Рівне нського Льонокомбінату вимагають справедливості. Люди бояться, що одне з найбільших текстильних виробництв України може зупинитись. Підтверджує це і власник підприємства Олег Червонюк, каже через завищення митної вартості на ввезену сировину виробництво стало нерентабельне.

Олег Червонюк розповідає, дії митників йому не зрозумілі. Бо якщо не працюватиме підприємство, то жодних надходжень в державний бюджет України теж не буде. Підтримати трудовий колектив Льонокомбінату прийшли і представники політичних партій.

Розсудити митницю та підприємця взявся заступник голови Рівне нської облдержадміністрації Володимир Новак у своєму кабінеті. Він наголошує - підприємство повинно працювати.

Митники в свою чергу пояснюють, конфлікт виник через відмову представників льонокомбінату надати необхідні документи на товар, який завозився з Китаю.

Втім, власник Рівне нського льонокомбінату перемовинами залишився незадоволений.

Наразі керівництво льонокомбінату оскаржує дії митників у суді, а трудовий колектив підприємства планує поїздку до Києва. Якщо на місці їхні вимоги не задовільнять пікетуватимуть вже Кабінет міністрів.