У светрах і теплих шкарпетках мусять навіть спати мешканці дев'ятиповерхівки на Шухевича, 2. Попри те, що опалювальний сезон у Рівному стартував місяць тому, в їхніх квартирах температура повітря ледь перетинає десятиградусну позначку.

Грілка, чайник, кип'яток. Щоби зігріти хоч якось свого паралізованого чоловіка пані Анжела використовує всі можливі засоби. Він каже, попри те, що постійно лежить біля батареї, від неї не гріється, бо та ледь тепла. Зі своєю бідою, розповідають, зверталися у всі профільні інстанції. Поки ж зрушень ніяких, тож гріються, як можуть.

Холодно у квартирі подружжя Самчуків другий сезон. Від того навіть грибок на стіні з'явився.

З такими питаннями та актом в руках мешканка цього ж будинку Ірина Борболь обійшла квартири трьох під'їздів багатоповерхівки на Шухевича, 2. Більш як півсотні її сусідів підписалися в акті. Стверджують, що і в їхніх квартирах холодно.

Люди бідкаються, їм надають послуги недобросовісно, а плату за тепло нараховують у повному обсязі. Голова ОСББ "Шухевича 2" Олексій Година ситуацію на камеру коментувати не згодився. Телефоном розповів, про проблему знає, та не від нього залежить її вирішення.

Натомість, у "Теплотранссервісі" стверджують, відношення до багатоповерхівки на Шухевича вони практично не мають. Позаяк об"єднання співвласників договору про обслуговування будинку з підприємством не заключило. Як наслідок, подають тепло тільки до багатоповерхівки. А обслуговування внутрішньобудинкових мереж - справа ОСББ. Начальник виробничо-технічного відділу "Теплотранссервісу" каже, мешканці зі своєю бідою звертаються вже давно. Вчора температуру в квартирах заміряла комісія - і все в нормі.

Люди обурюються, в квартирах така температура повітря внаслідок постійно працюючих обігрівачів. Батареї, мовляв, ніхто не перевіряв, а вони ледь теплі. Та в "Теплотранссервісі" кажуть, так і має бути, допоки надворі триматиметься тепла погода.

Головна проблема будинку, додає Юрій Кірпічніков, верхня розводка. Пояснює, коли на 9 поверсі +20, на першому температура може бути нижчою чи не наполовину. Тож внутрішньобудинкові мережі мають бути під постійним контролем слюсаря-сантехніка. Однак такого спеціаліста, в ОСББ немає. Мовляв, голова так кошти економить. Тим часом, мешканці багатоповерхівки на Шухевича, 2 мають надію, що їхні батареї до морозів все ж потеплішають. А поки змушені грітися біля обігрівачів і більше платити за електроенергію.