В нашому регіоні це єдиний профільний медзаклад такого рівня, де виходжують навіть зовсім крихітних малюків, від п"ятиста грамів за вагою. Нині перинатальний на реконструкції і орендує приміщення в міського пологового.

Наталя Дмиш на сорок першому тижні вагітності, з дня на день очікує на народження синочка. Розповідає, деякий час лежала на збереженні у Рівне нській центральній районній лікарні. Нині все добре. Тут вже й чекає на пологи.

З початку року і донині лікарі пологового відділення Рівне нської ЦРЛ прийняли 690 пологів. Народжувати сюди їдуть чи не з усього району, Рівного та навіть волинських сіл, що поблизу, розповідає завідувач відділення. Тут надають медичну допомогу на вторинному рівні. Себто, приймають пологи і фізіологічні, і патологічні, ускладнені. Та цього інколи недостатньо. Годі говорити про первинний рівень.

До таких належать перинатальні центри. В рамках національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» вони мають бути у всіх областях України. Допомогу на третинному рівні в нашому регіоні надають тільки у Рівне нському обласному перинатальному центрі, розповідає головний лікар. Нині до цього медзакладу з інших пологових Рівне нщини направляють майже третину породіль.

І це далеко не повний перелік позицій, за якими допомогти у місцевих пологових будинках не в силі та направляють до перинатального. Там же невдовзі планують надавати медичну допомогу більшій кількості пацієнтів, після реконструкції приміщення. Відкриють оновлений перинатальний за місяць.