У зоні лиха опинилося понад 7 тисяч рівнян. За терміновим викликом всі екстренні служби Рівного прибули до котельні на вулиці Жукова. За повідомленням, там стався вибух. Інспектори ДАІ перекрили рух транспорту, рятувальники виносили потерпілих, медики надавали невідкладну допомогу. Як виявилося, так в МНС продили навчання.

МНС, швидка допомога, аварійна Рівне газу, державтоінспекція... Всі екстренні служби Рівного за терміновим викликом прибули сьогодні до міської котельні на вулиці Жукова, 22. Їм повідомили, що внаслідок розгерметизації газової труби стався вибух: споруда частково зруйнована, приміщення охопило полум"я. Є потерпілі.

Одні з найперших відреагували працівники аварійної служби. Всі екстренні служби на місці, рятувальники розгорнули штаб, навколо зібралися зацікавлені перехожі. На щастя, виявилося аварія умовна. Ось так МНСники проводять командне тренування - перевіряють готовність і порядок взаємодії міських екстрених служб. Останні, щоправда, дізнались про це тільки після прибуття на місце події, запевняють надзвичайники. Проводили навчання у реальному часі. Додають, залучені до ліквідації аварії спецзагони спрацювали на оцінку - добре.

Рятувальник Віктор Віщук зазвичай ліквідовує реальні аварії. Однак тренування, впевнений, сприяють підвищенню професійності. Щодо сьогоднішнього, має зауваження.

За навчаннями спостерігали начальники усіх пожежних частин Рівне нщини, яких спеціально викликали до обласного центру. Переймали досвід. Подібні тренування вони організовуватимуть і у своїх районах. А рівнянам після таких навчань радять спати спокійно - рятувальники здатні діяти оперативно і злагоджено, якщо станеться справжня катастрофа.