Хто не встиг перевірити своє здоров'я - може ще завтра підійти до міської поліклініки №2. Таку послугу людям надають громадські активісти До Всесвітнього дня діабету.

Пані Тетяна уже рік страждає від цукрового діабету. Найбільші проблеми у її житті, як у інших хворих, створюють бюрократичні моменти. Хоча держава стовідсотково забезпечує хворих інсуліном - але шлях до його отримання досить довгий.

Ще одна проблема - висока вартість глюкометра та смужок, які дозволяють у домашніх умовах виміряти рівень цукру. Таку розкіш собі дозволити можуть не усі. А отже, знову повинні іти до поліклініки та стояти у чергах. Не завжди вчасно хворі отримують і таблетовані цукрознижуючі препарати. Адже, їх видають частково та за рахунок місцевого бюджету. Втім, це моменти матеріальні. Лікарі ж радять не переїдати, берегти нерви та серце. Називають перші симптоми недуги.

Виявляють діабет, зазвичай, на початкових стадіях. Хоча схильність населення до цього захворювання зростає через неправильний спосіб життя. Тільки з початку року в міській поліклініці виявили 106 хворих на цукрову недугу. Рівнянка Ольга Барда - хронічний гіпертонік. Вона - у групі ризику.

Лаборанти, котрі увесь ранок проводили обстеження усіх бажаючих, засвідчують тенденцію до зростання кількості потенційних діабетиків. Скористалися послугою понад 100 чоловік. У 10-ти з них виявили початковий рівень недуги.

Акція до Всесвітнього дня діабету відбувається у всій Україні з 12 до 23 листопада. Перевірити артеріальний тиск та рівень цукру у крові рівняни змогли сьогодні у поліклініці №2. Акція триватиме ще й завтра.