Межу між сторічними будинками просять провести суд. У Великому Олексині сусіди не можуть з'ясувати де закінчується ділянка одних та починається інших. Спір почався 4 роки тому. Одні із сусідів вирішили приватизувати свою ділянку 12 соток і з'ясували, що частина землі уже у власності, сусідській.

Межу між двома столітніми будинками шукає суд. У Великому Олексині сусідській війні за землю 4 роки. У 2008-му Микола Ткачук із братом вирішив приватизувати батьківський будинок та землю. Але не зробив цього досі. Бо частина городу уже була у сусідській власності. Цей стовп з'явився тут влітку. Якщо з'єднати його із позначкою межі, що на протилежній стороні ділянки, то вона пройде прямісінько по погребу. Він був збудований тоді ж, коли будинок та хлів й викладений ще польською цеглою. Це головний аргумент Ткачуків, що сусіди влізли на їхню землю. Сваритися за городи вони не хочуть. Уже якось, кажуть, і так поступилися новим власникам будинку й відступили від межі.

Тепер у суді доводять, що межа проходить не по погребу, а за два кроки від сусідського будинку.

Те що колишній власник цього будинку Андрій Броновицький зумів приватизувати разом зі своєю ділянкою ще й частину їхньої, Ткачуки пояснюють підробленими підписами. Вони не погоджували межі, але у державному акті навпроти прізвища підпис стоїть. У Броновицьких своя правда. Межу, кажуть, визначали землеміри. А у плутанині із землею звинувачують сусіда.

Сільська рада на стороні братів Ткачуків. Свою позицію виказували і на судах. Але на те, що сусіди порозуміються й припинять сварилися за пів сотих землі, голова не сподівається.

То ж місце, де має проходити межа, знову шукатимуть у суді. Засідання назначили на 29 листопада.