Конкурс "12 історій про УПА" закінчився. На підсумковій прес-конференції презентували календар на 2013 рік, де окрім 12 картин рівненської художниці Наталії Серветник розмістили історії переможців конкурсу.

Конкурс "12 історій про УПА" стартував ще у березні. Участь у ньому взяли сотні рівнян: школярі, студенти і навіть пенсіонери. Перемогли десятеро конкурсантів. Серед них Олександра Яковлева. Вона написала вірш до картини "Весілля" - це восьма історія.

Нині переможців "12 історій про УПА" зібрали разом, щоб вручити їм тематичні календарі. Такі у газетних кіосках чи ж бо на полицях крамниць придбати зась. Календарів всього шість сотень. З міської скарбниці на їхній друк витратили 15 тисяч гривень. Практично всі примірники вже роздали: воїнам УПА, депутатам міськради, декілька подарували журналістам. А ще, як і обіцяли, один екземпляр надіслали нардепу Вадиму Колесниченку. Тим часом, інсталяції картин "12 історій про УПА" і досі мандрують школами Рівного. Автор полотен Наталія Серветник перечитала всі твори до своїх робіт, над деякими, каже, плакала.

Мистецька акція пройшла на ура, тішаться організатори. Вже у наступному році реалізовуватимуть інший проект - до 730-річчя з Дня заснування Рівного.