Монети Бурунді, Зімбабве, Белізу та ще 180-ти країн світу нині експонуються в обласному краєзнавчому музеї. Свою приватну колекцію презентує рівненський мандрівник Віктор Данилов. На доповнення експозиції - світлини з різних куточків планети та автентичні вази.

Урок географії для дев"ятикласників зі школи "Центр надії" проходить нині в Краєзнавчому музеї. Тут відкрилася нумізматична виставка монет Віктора Данилова. Їх на еспозиції представлено близько півтисячі. І хоча це менше половини зі всієї колекції, школярка Вікторія Грекул каже, такої кількості монет донині не бачила.

Однокласник Вікторії - Андрій Одарчук і сам займається нумізматикою. Тож оглянув колекцію досить пильно - порівняв зі своєю.

Нумізматична виставка - гарна можливість зацікавити школярів до вивчення країн, каже вчитель географії Віктор Юшкевич. Адже тут є монети і тих держав, котрих вже немає на мапі світу. А ще колоній та протекторатів.

Загалом, на експозиції представлено монети зі 183-ох країн. Віктор Данилов розповідає, деякі придбав сам, деякі виміняв, що подарували. А найпершу свою монету викопав.

Набір купюр та монети 46 країн світу Віктор Данилов передав у фонд музею. Тим часом, директор краєзнавчого Олександр Булига впевнений, нумізматична виставка зацікавить і рівнян, і гостей міста.

Окрім монет на виставці представлені автентичні вази та частина світлин з експозиції "50 країн Віктора Данилова". Охочі оглянути колекцію зможуть до середини грудня.