Дерев'яна, розмальована та з книжками. У Рівному встановили чергову книжкову шпаківню - у дитячому кафе. В день відкриття стилізованої полички влаштували справжнє свято з іграми, піснями, танцями і звичайно читанням. За головну була Казкарка Джинні.

Співали, танцювали, розповідали вірші та грали у різноманітні ігри. А ще частували смаколиками. Так у дитячому кафе відзначали відкриття "книжкової шпаківні".

Дев'ятирічний Дмитрик Циркун донині книжкової шпаківні не бачив. Каже, сподалась. Хлопчик любить читати різну літературу. Та найчастіше, розповідає, гортає сторінки енциклопедій.

Тепер, каже Дмитрик, приділятиме увагу читанню і в кафе. Та й нововстановлена "книжкова шпаківня" одразу ж поповнилася літературою. Книги та журнали тут залишили діти. Батьки такій ініціативі тішаться.

Це вже третя за рахунком "книжкова шпаківня" у Рівному і п'ятнадцята в Україні. Встановлюють стилізовані полички в рамках соціального проекту. Всеукраїнська ініціатива "Додай читання" ідея дитячої письменниці Євгенії Пірог, малята її знають як Казкарку Джинні.

Долучився до проекту і дитячий письменник Сергій Гридін. Впевнений, "книжкові шпаківні" заохочуватимуть дітей читати більше.

Літературу з "книжкових шпаківень" додому брати не дозволено. Натомість, поповнювати стилізовані полички книгами та журналами можуть всі охочі.