Відтепер на упаковках має збільшитися розмір текстових попереджень про шкоду паління та додатися кольорові картинки. Як до таких змін ставляться самі курці та чи вплине такий крок уряду до зменшення куріння серед населення?

Ось такі малюнки та супроводжуючі надписи уже з'явилися на деяких марках пачок цигарок. З 30 вересня 2012 року виробникам та імпортерам заборонили поставляти на український ринок тютюнові вироби без нових попереджень. Цей метод українці запозичили в уряду Бельгії, де ним користуються ще з 2007 року. Самі ж рівняни у нього не вірять.

Не вірять у нього і реалізатори цигарок.

Психологи ж кажуть, що у такий спосіб уряд лише послабить задоволення деяких людей від куріння.

Сьогодні кількість різновидів написів збільшилася від 7-ми уже існуючих до 11, а їх розмір з 30 до 50%. Кольорові ж малюнки, імовірно, з"являться із новими партіями поставок. Втім, скептичні настрої переконують, що на проблему куріння це аж ніяк не вплине. До прикладу, у сусідній Угорщині до проблеми підходять по іншому. До залякувань не вдаються, а на пачках цигарок просять не смітити, та палити у відведених для цього місцях. І як показує статистика, співвідношення курців у цій європейській країні значно менше, ніж в Україні.