Маєте запитання щодо вивозу сміття чи вас не влаштовують послуги, які надає Санком? Тепер поскаржитися на незручності можна навіть у ночі. Підприємство запровадило нову систему IP-телефонії. Щоб почути диспетчера, якому можна наскаржитися, - головне залишатися на лінії.

Нову послугу цілодобового зв'язку впроваджує ТОВ "Санком". Відтак із будь-якою скаргою із диспетчером зв'язтися за телефоном можна у будь-який зручний час. Якщо працівник не на місці або це вихідний день, повідомлення запише автовідповідач. Галина Зеленяк вислуховує всі скарги та запитання. За півтори години роботи до неї зателефонували два десятка абонентів.

Зв'язатися з диспетчером можна за одним із цих 4 телефонів, які ви зараз бачите на екрані. Перший номер - прямий до диспетчера, інші три - запропонують меню.

Систему IP-телефонії товариство випробовує вже 3 місяці. Щоб до диспетчера додзвонилися усі абоненти, навіть ті, хто користуються дисковими телефонами, систему вдосконалюють. Саме на них і розрахована функція залишатися на лінії.