Бюлетені без печаток, штампу "вибув" чи підпису члена ДВК роздавали на дільницях у Рівненській області. Такі порушення зафіксували спостерігачі громадянської мережі "ОПОРА". А ще, кажуть, бюлетені видавали за закордонним паспортом або ж не відривали контрольний талон. Були порушення і при підрахунку голосів та здачі протоколів окружним комісіям.

За чотирьох виборців у Рівному проголосував хтось інший. Про це люди повідомили спостерігачів "ОПОРИ". У ДВК порушення пояснили не умисним, а механічним. У день виборів кандидати продовжували агітувати: до скриньок вкидали агітлистівки, а на мобільні надсилали СМС.

Ще у день виборів активісти зафіксували видачу бюлетенів за закордонним паспортом, без відривного контрольного талону, навіть без штампу ДВК та позначки "ВИБУВ" навпроти партії "Собор". Та ці порушення кардинально результати виборів не змінять, підсумовують в "Опорі". Хоча на деяких ДВК застосовували технології зі зменшення явки виборців.

Масштабніші порушення спостерігачі зафіксували після закриття дільниць: під час підрахунку голосів та подачі протоколів до ОВК.

По найпроблемнішому до виборів 153 округу, опорівці ведуть власний підрахунок голосів. Найрейтинговішими стали:

Слідом йдуть Олексій Хахльов та Іван Заєць. Пообіді усі п'ять окружних комісій прийняли протоколи від голів ДВК. Відтак, у кожній формують загальні протоколи по кандидатах-мажоритарниках та партійних списках. Офіційно результати виборів та переможців оприлюднить ЦВК. За законом має на це 10 днів.