Батьки з малюками зможуть там не тільки погортати сторінки книжок, а ще й пограти у різноманітні ігри та долучитися до лялькових вистав. Запрошують до кімнати і майбутніх матусь.

На полицях - різнобарвні книги, на столі - розвиваючі ігри. Це кімната сімейного читання у Рівне нській обласній бібліотеці. Нині тут не людно, бо її ще не відкрили.

Попри те, що кімната сімейного читання ще офіційно не відчинена, в гості сюди вже приходять відвідувачі - і маленькі, і дорослі. Неабияку цікавість у них викликають 3Д книги. Така література не з дешевих, каже бібліотекар Мирослава Дісик, коштує близько півтори сотні гривень - кожна. У бібліотеці її видають додому. Загалом же книжковий фонд у кімнаті різноманітний.

Однак, тут можна не тільки погортати сторінки книги. У кімнаті сімейного читання влаштовуватимуть для відвідувачів лялькові вистави та різні конкурси. З найменшими гратимуться у розвиваючі ігри. Для цього вже придбали іграшки. Деякі забавки принесли рівняни, деякі - самі бібліотекарі.

Відкриють кімнату сімейного читання в обласній бібліотеці вже цього четверга. Тут зможуть гостювати всі охочі - малята і їхні батьки. Запрошують і майбутніх матусь. Все, що потрібно мати при собі - це читацький квиток.