Передвиборчий період пройшов із порушеннями. До такого висновку дійшли активісти Громадянської мережі "ОПОРА". Серед найпоширеніших: зловживання адмінресурсом, підкуп виборців, перешкоджання агітації, недотримання її правил, тиск на ЗМІ. Найпробленіший округ, за оцінкою опорівців, 153. По його дільницях, передбачають, день виборів може пройти також неспокійно.

Передвиборчій агітації стоп! П'ятниця — останній день, коли кандидати у нардепи мають право агітувати за себе. Але винахідливі піарники знають, як обійти законодавство. І у суботу, і, навіть, у день виборів агітація триватиме, під виглядом благодійництва.

Серед найпоширеніших порушень, які зафіксували опорівці, — зловживання адмінресурсом, перешкоджання агітації та порушення її правил, тиск на ЗМІ і, традиційно, для України — підкуп виборців.

За голос пропонують від 30 до 200 гривень, кажуть активісти. Підкуплених виборців просять показати бюлетені із галочкою навпроти певного прізвища у камеру на дільниці.

У підкупі виборців використовують навіть технологію мережевого маркетингу. По 154 виборчому округу один із кандидатів створив піраміду, кажуть активісти.

Найбільш відзначився на Рівне нщині 153 виборчий округ. Він, за моніторингом опорівців, увійшов у десятку найпроблемніших в Україні.