Так громадські активісти закликали молодь виступити проти міліцейського свавілля. Сьогодні таку акцію провели у двадцяти українських містах.

Поліна Попружко розповідає про обов'язки правоохоронців при затриманні порушників. Вона - учасниця акції "Молодь знає- молодь контролює". Каже, особливого досвіду спілкування із міліціонерами не має, однак знає тих, хто потерпали від їхнього свавілля. Один з таких Олексій Смірнов.

Ця історія трапилася чотири роки тому. Тоді, зізнається парубок, своїх прав не знав - щоби не втрапити до відділку заплатив міліціонерам гроші. Нині розуміє, що порушив закон. Аби подібного не трапилося з іншими, Олексій з однодумцями провели у Рівному акцію проти свавілля правоохоронців - мітингували біля вишів. Роздавали так звані "жовті картки" - кишенькові пам"ятки, де написані обов'язки стражів порядку при затриманні правопорушників та права самих затриманих. Таку листівку взяла студентка Оксана Данилюк.

Акцію протидії міліцейському свавіллю сьогодні проводять у двадцяти українських містах. Рівне нські активісти до неї долучаються не вперше. Кажуть, результати вже є.

Активісти кажуть, рівненським студентам роздали 760 "жовтих карток". Сподіваються, при біді - стануть в нагоді.