Це питання обговорювали протягом останніх семи місяців на Рівненщині. Бібліотекарі та читачі озвучували свої побажання та вносили пропозиції щодо удосконалення книгозбірень. Загалом же опитали 127 тисяч рівненчан.

Марія Рябчук - студентка другого курсу заочного відділення, навчається на бібліотекаря. Вже працює за спеціальністю в березнівській дитячій книгозбірні. Каже, ця робота їй до вподоби. Та констатує, нині замало уваги приділяють саме розвитку бібліотек.

Нині думку книголюбів почуто. Принаймні, так стверджують в обласному відділенні Української бібліотечної асоціації. Цьогоріч, з березня по вересень, провели опитування "Якою має бути бібліотека нашої громади?". Відповіли 127 тисяч рівненчан - працівники книгозбірень, вчителі, і звичайні читачі. У своїх побажаннях одностайні селяни.

Більше книг для малят просять і у дитячих книгозбірнях. Кажуть, не вистачає й періодики. Ще одна проблема: не враховані інтереси людей з обмеженими можливостями.

Чималого удосконалення потребує головна книгозбірня Рівне нщини - обласна бібліотека. Тут не робили капітального ремонту двадцять років. Тільки на оновлення фасаду потрібно щонайменше чотири мільйони гривень.

Після громадських обговорень у бібліотечній асоціації приступили до написання цільової програми щодо розвитку бібліотек.

Нині цільова програма на стадії завершення. Невдовзі її розглядатимуть депутати - на сесії облради. Тоді й вирішать, скільки коштів відвести на бібліотеки.