На Рівне поклали око поляки. Вони готові засипати місто інвестиціями. Щоправда, який саме бізнес хочуть започаткувати- невідомо. Усе поки на рівні домовленостей. Та у містквиконкомі і цьому радіють - у їхніх планах - організувати в Рівному індустріальний парк, де кожен польський бізнесмен сам обиратиме, куди йому вкладати гроші.

Спільні польсько-українськи підприємства планують створити рівненські чиновники. Поляки обома руками за. Більше того сусіди обіцяють всіляко допомагати співпраці рівненського бізнесу з фондами Євросоюзу. Який чи не щорічно виділяє кошти на розвиток підприємництва.

Об’єднує обидві сторони, ще одне досягнення, якеможе стати проблемою, футбольний єврочемпіонат 2012 року. Дві країни готуються до його проведення повільно. Хоча рівненські керівники сподіваються, до того часу вливання польських інвестицій в україньску економіку зросте. Обіцяють навіть органіувати в Рівному спільний індустріальний парк пропозицій.

Двигуном польських інвестицій місцеве керівництво хоче зробити енергетику. Запевняють рівненським підприємствам, що виробляють освітлювальні прилади варто переймати досвід поляків, аби не наступати на одні й тіж граблі. Сектори куди ще необхідні гроші поляків чиновники вже визначили.

Однак про конкретні дії польська сторона анічичирк. Але запевняє, усні домовленості обов’язково переростуть в кілька спільних підприємств. Хоча коли саме також достеменно не відомо.