14 жовтня відзначатимуть 70-річчя створення Української Повстанської Армії. Цілий тиждень у Рівному проводять різноманітні заходи, приурочені до цього дня. Один із таких заходів вчора відбувся у ЗОШ № 1 ім. Володимира Короленка.

У загальноосвітній школі № 1 вчора відбувся захід, приурочений до 70-річчя створення Українські Повстанської Армії. Педагогічний колектив разом із учнями та їхніми батьками презентували проект "Поєднані Волинню". Назва символічна, адже організатори проекту вирішили поєднати відомих рівнян, людей мистецтва і культури, щоб вони донесли до учнів історію нашого народу.

Директор Рівне нського обласного краєзнавчого музею Олександр Булига - почесний гість у ЗОШ № 1. Він випускник цієї школи і до того ж написав книгу "Поєднані Волинню", яка і дала назву проекту. Олександр Булига до учнів хотів донести, що найважливіше зберегти українську історію та культуру.

Учениця 7-А класу Юлія Денисюк каже, що на уроках історії України їм чимало розказують про воїнів УПА. Багато розповідей дівчинка чула у власній родині.

Подібні проекти у школі планують реалізовувати і надалі.