Податківці країн СНД, Західної Європи та Прибалтики об'єдналися задля боротьби з фінансовими злочинами. Планують невдовзі створити спільну електронну базу економічних злочинців, а от скоординовувати дії податкових поліцій було доручено Україні.

Новітні технології неабияк сприяють економічним злочинцям: щоби прокрутити махінацію "фінансовим віртуозам" не обов'язково навіть перебувати в тій країні, де здійснюють злочин. Таких спритників виявити та затримати тяжче в рази, констатують податківці.

Податківці СНД, Західної Європи та Прибалтики зустрілися в Одесі на Координаційній раді органів фінансових розслідувань - разом мізкували, як зберегти економічне здоров'я своїх країн. В українській податковій, як варіант, пропонують створити спільну міжнародну електронну базу махінаторів. Це дасть змогу значно поліпшити ефективність викриття та розслідування кримінальних справ в економічній сфері.

Така ідея українців членам Координаційної ради до вподоби. Тож обіцяють долучитися до розробки ресурсу та подальшого його користування. Натомість, нідерландські податківці наголошують - необхідно ще створити центри професійної майстерності для митарів.

Рівне нські податківці кажуть, готові об'єднувати зусилля з іноземними колегами в боротьбі, виявленні та розслідуванні економічних злочинів. Зокрема, з представниками тих країн, з якими у Рівне нщини найбільший товарообіг.