Три ставки розсварили односельців села Бокійма, що на Млинівщині. Місцевий житель орендує водойми площею 20 Га для розведення й вирощування риби. Своїх односельців він позбавив права навіть купатися у ставках, не те щоб рибалити. Тож люди скликають сходи села, скаржаться до прокуратури та екологічної інспекції.

Роман із дитинства рибалив у цьому ставку. Та останню риболовлю цього літа запам'ятав так, що тепер із вудками до води не наближається.

Селяни обурені: забороняти рибалити орендар ставків не має права. Більше того, вони навіть купатися та напувати худобу тут не можуть.

Усі три ставки, що знаходяться на території Бокіймівської сільської ради, орендує місцевий житель Віталій Куніцкий. Але те, що на паперах, кажуть у селі, відрізняється від того, як насправді: Куніцкий, стверджують, має помічників — співорендарів, вони ж і ганяють місцевих із водойм. Звинувачення односельців і у побитті, і про співорнедарів, Віталій Куніцкий спростовує, а як вирощує рибу, каже, не їхня справа.

Сільський голова орендарем задоволений: гроші за винайм ставків, каже, він сплачує без затримки. А це — бюджет сільської ради.

Дозволяти чи забороняти купатися, напувати худобу та рибалити у ставках селянам, прописується у договорі оренди водного об'єкта між районною адміністрацією та орендарем. У Бокіймівських ставках про таку заборону написано на табличках. Цьогоріч користувач водойм пішов на компроміс: погодився на аматорську риболовлю на одному із трьох ставків.

Люди хочуть рибалити на ставку у центрі села, він у каскаді розміщений найнижче. Користувач пропонує селянам перший, найвищий. Якщо віддасть третій, каже, не зможе господарювати. У Держрибохороні такі пояснення користувача спростовують, але і людям радять погодитися на умови, що пропонуються.

Коли щось не влаштовує, кажуть юристи, треба йти до суду. Будь-яку заборону, якщо вона неправомірна, можна оскаржити.

Поки до суду люди не поспішають: скаржаться до природоохоронної прокуратури та Держрибохорони.