Він з’явився на телевізійному просторі навіть раніше, ніж всеукраїнські телеканали «Інтер» та «СТБ». Зараз усі знають, що «Рівне 1» - це Перший місцевий, а 17 років тому назва була зовсім іншою.

У 1995 році у рівненському телепросторі вперше з’явився телеканал MTV, який згодом і став називатися «Рівне 1». За 17 років телеканал змінив не лише назву, змінювалися студія та колектив, удосконалювалося технічне оснащення та незмінним залишилося одне – бути Першим місцевим для мешканців Рівне нщини. Директор телеканалу «Рівне 1» Віктор Данилов пригадує, якою авантюрною стала ідея створення телекомпанії.

Головний технолог телеканалу «Рівне 1» Михайло Кликов працює на телекомпанії від самого початку. Він, як ніхто інший знає телевізійну кухню. Каже, що вчилися на власних помилках і набиралися досвіду у інших телеканалів.

Колектив Першого місцевого різновіковий, проте кожен почується у своїй тарілці. Поряд із досвідченними працівниками з’являться нові імена. Наймолодша журналістка на телекомпанії Людмила Савонькіна працює тут лише кілька місяців. Каже, що вік немає значення у роботі на телебаченні. Телеканал «Рівне 1» став трампліном у професійній діяльності для багатьох кореспондентів та операторів, які нині працюють на центральних телеканалах. Інна Білецька та Руслан Ярмолюк стали журналістами «Інтеру». Оператор Ігор Романов зараз працює на Савік Шустер Студії. Олександр Курсик хоча є власним кореспондентом телеканалу «1+1» та однією із найважливіших нагород вважає звання кращого телеведучого каналу «Рівне 1».

Зараз телеканал «Рівне 1» - це потужній творчий колектив, який крокує у ногу із часом і працює не лише у телевізійному, але й у віртуальному просторі. Все більшої популярності набуває сайт телеканалу rivne1.tv. Саме тут можна знайти ще більше інформації про головні події міста та області.

Нещодавно Перший місцевий отримав ліцензію на цифрове мовлення. Керівник програмного відділу телеканалу «Рівне 1» Ольга Стельмах стверджує, що тепер ефір каналу збільшиться втричі і збагатиться новими програмами.

За 17 років Перший місцевий отримав чимало нагород та головною є і завжди будуть наші глядачі. Усе, що ми робимо і створюємо – усе для вас. Тож матимемо надію, що 18-річчя телеканалу «Рівне 1» ви зустрінете разом із нами.