Сім найсильніших європейських збірних боролися за звання Чемпіонів Європи серед пар.

Фаворитами європейської першості, окрім господарів треку, були поляки. Сильними виглядали також позиції латишів, датчан та чехів. Німці ж та угорці, які виставили лише одного спортсмена, були аутсайдерами фіналу. Українська пара розпочинала змагання вже у першому заїзді. Переконлива перемога Карпова та Локтаєва над угорцем вселила надію в серця вболівальників на трибунах. Інші пари почали одразу ж втрачати важливі очки у боротьбі один з одним, а поразка поляків у протистоянні з датчанами викреслила їх зі списку претендентів на подіум.

Першу частину змагань Карпов та Локтаєв провели відмінно, перемігши тричі поспіль. Перші пункти українці втратили у заїзді з датчанами, а у наступному старті взагалі програли латишам. Аби мріяти про загальну перемогу в турнірі нашим хлопцям будь-що потрібно було перемагати чехів у своєму останньому заїзді. Фініш на першій та другій позиціях у протистоянні з чеською парою приніс українцям історичний тріумф. Це перша золота нагорода європейської першості за роки незалежності. Радості вболівальників не було меж.

Боротьба за другу срібні нагороди точилася між датчанами та латишами. Обидві пари занотували по декілька слабких виступів, однак нічия ж у протистоянні з поляками у 21-му заїзді подарувала срібні нагороди Пуоджуксу та Лєбєдєву.

Міжнародний спідвей ний сезон у Рівному завершено і завершено історичною перемогою, яка, можливо, стане поштовхом до більш рішучого розвитку улюбленої дисципліни спорту тисяч рівнян.