Скандал та бійка виникли під час жеребкування членів дільничних виборчих комісій на 152-му окрузі, це місто Рівне. Засіданню окружної комісії передували ще й судові позови з боку опозиційних партій та кандидатів через порушення правил реєстрації.

Вісімнадцятого вересня закінчився офіційний термін подачі документів на членів дільничих виборчих комісій. Але комісія 152 ОВК прийняла постанову, щоб дозволити партіям, які не встигли вчасно принести документи, все таки зареєструвати своїх представників на члени ДВК. Тож тут заяви реєстрували ще двадцятого вересня. Мотивом такого рішення за версією Окружної виборчої комісії стало те, що представники однієї з опозиційних партій заблокували в останній день прийому документів вхід до реєстрації кандидатів в члени ДВК.

Двадцятого вересня в 152-ій ОВК встигли зареєстрували подання ще від шести політичних партій. Такі дії комісії - є порушенням закону, кажуть представники громадської мережі "Опора".

Представники опозиційних партій на такі дії ОВК відреагували позовом до суду. Члени комісії одумалися і перед початком жеребкування вирішили все ж відмовити шести партіям у реєстрації кандидатів на члени ДВК. Але спокійно провести жеребкування не вдалося: перед початком самої процедури на вході до ОВК счинилась сутичка між представниками опозиції та невідомими молодиками. Останні чомусь вирішили нікого не впускати до зали засідань.

Жодного правоохоронця в цей час в окружній виборчій комісії не було. Міліціонери з'явилися тільки після виклику. Свою роботу комісія відновила коли усі присутні залишили залу засідань, а потім зайшли, пред'явивши посвідчення. Сама ж процедура жеребкування закінчилася швидко і без скандалів. Напевно тому, що як представники опозиції так і представники провладних сил практично порівну отримали своїх членів ДВК.