Внутрішньобудинкові газові мережі у рівненських будинках ОСББ просяться на ремонт. Власники квартир, співвласники будинків, не проти його оплатити. Але із ними відповідний договір не підписує ПАТ "Рівнегаз", хоча наполягає на ремонті.

ПАТ "Рівне газ"змушує головів ОСББ оплатити ремонт внутрішньобудинкової газової мережі, підписавши відповідну угоду. Керівники ОСББ наполягають, будинки об'єднанню не належать, підписувати папери вони не уповноважені.

Якщо ця внутрішньобудинкова газова мережа потребує ремонту, — оплатити його повинен власник будинку. Якщо будинок має декількох власників або навіть декілька десятків власників і відноситься до ОСББ, то платити за ремонт, на думку ПАТ "Рівне газ", повинне об'єднання.

Мешканці, власники квартир, готові оплатити ремонт внутрішньої газової мережі, зауважують керівники ОСББ. От тільки ПАТ "Рівне газ" відмовляється підписувати з ними договори й брати гроші за виконані роботи. Допомогти вирішити цю ситуацію узялися у громадянській мережі ОПОРА. Проект круглих столів стартував півроку тому. Комунальних протистоянь у Рівному, кажуть, вистачає у кожній галузі.

Якщо на попередньому круглому столі керівники ОСББ та представники сміттєзбирального підприємства почули один одного, то на нинішньому постачальник газу навідріз відмовився шукати компромісу.