Після першого випробування системи "Рада" виявилось, що картки обранців мають перепрошиватися щоразу перед засіданням, тому у системі стався збій. Також міські обранці на сесії проголосували за введення посади першого заступника міського голови.

З першого разу депутатам Рівне ради не вдалося проголосувати за допомогою нової системи "Рада". Аби не витрачати час, депутати повернули на місце лічильну комісію та продовжували голосування руками. Перед першим голосуванням в міській раді оголосили про утворення нової депутатської групи "Рідне місто".

Після короткої перерви, пов'язаної з налаштуванням нової системи голосування, депутати почали вносити зміни до бюджету.

Ці гроші мають піти на зарплату двірникам. Свою пропозицію по бюджету внесли і депутати фракції "Батьківщина".

Обіцяють депутати встановити пам'ятник Нілу Хасевичу за власний рахунок. Таку пропозицію підтримали не всі депутати.

Після обідньої перерви система "Рада" таки запрацювала, але на радість окремих депутатів виявилось, щоб зірвати голосування потрібно передчасно натиснути кнопку. Тому за деякі питання порядку денного міські обранці голосували по декілька разів. Пожвавлення в сесійній залі викликало питання про введення посади першого заступника міського голови Рівного.

Міський голова Рівного наводить свої аргументи.

В результаті 34 міські обранці із 40 присутніх підтримали пропозицію мера. Вже відоме і прізвище людини, яку міський голова хоче бачити на цій посаді. Це теперішній очільник Рівне газу Петро Дубас.