Моніторили навчальні заклади за підсумками роботи 2011-12-го навчального року у міському управлінні освіти. Обирали ліпших за п'ятьма напрямками, на кшталт, в якій школі краще виховують, чи ж бо, де кращий вчитель.

В якій рівненській школі краще навчають, в якій краще виховують, де найбільше приділяють увагу здоров'ю дітей - за такими критеріями моніторили роботу рівненських шкіл спеціалісти міського управління освіти. Оцінювали функціонування за минулий навчальний рік у кількох напрямках.

Щоби визначити ліпших у навчальній діяльності, порівнювали розбіжності між результатами ЗНО та річною оцінкою школяра, досягнення в олімпіадах та конкурсах. Дивилися й - на скільки обладнані навчальні кабінети. З цим на "відмінно" впорався природничо-математичний ліцей "Елітар". Натомість, найкраще виховують дітей в 20-тій рівненській школі. За підсумками моніторингу заклад отримав понад 10 балів. Більше уваги, з-поміж інших, приділяють здоров'ю та спорту в ЗОШ №28. А от годують рівненських дітей у всіх школах однаково, кажуть в управлінні освіти.

Серед педколективів рейтинг очолила перша рівненська школа. А НВК №2 визнали найкращим у публічному рейтингу - тут вже ставили оцінки самі діти та їхні батьки, загалом думку висловили близько 5-ти тисяч респондентів.

Проводили дослідження, щоб стимулювати роботу навчальних закладів, розповідає начальник міського управління освіти Василь Харковець. Переможці рейтингу отримають грошову винагороду.

Моніторити рівненські школи в такому форматі планують і надалі. А цьогорічний рейтинговий список навчальних закладів можна переглянути на сайті міського управління освіти.