Тридцять тисяч гривень розчинились у повітрі разом з головним організатором благодійної акції "Живі торги". Нагадаємо, минулоріч сотні рівнян стали учасниками проекту. Усі разом збирали кошти на купівлю нового обладнання у відділення онкогематології обласної дитячої лікарні. Однак місцеві журналісти з'ясували - лікарня отримала медикаменти лише на дев'ятсот гривень. Куди ж поділися зібрані у грудні 30 тисяч гривень, нині з'ясовують журналісти, учасники торгів та правоохоронці.

Про потреби онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні найбільше знають волонтери, які постійно тут працюють. Однак, за дев'ять місяців після проведення благодійного аукціону у лікарні так і не побачили обіцяного медичного обладнання на виручені від акції кошти.

Антоніна демонструє отримані папери від організаторів, однак наголошує - вони відрізняються від наявних оригіналів - цифрами. У лікарні отримали медпрепарати на суму 905 гривень та журналістам надали копії чеків на 30 тисяч 905 гривень. Співорганізатори запевняють, жодного відношення до зібраних грошей не мали. Головною особою в акції була Тетяна Герасименко, яка займалася благодійністю.

Де нині перебуває головна організаторка аукціону, навіть її чоловік не знає. Каже, на телефонні дзвінки Тетяна не відповідає, і спілкується з ним смс-ками.

Хто винен у тому, що благодійні кошти не надійшли в лікарню, тепер розбиратимуться правоохоронці. Попередньо цю справу називають шахрайством, і закликають учасників аукціону звертатись до міліції з відповідними заявами.

Від початку акції благодійники планували придбати необхідний апарат для визначення чи інфікована дитина гепатитом. Натомість рівняни зібрали кошти на фізрозчин та системи за 905 гривень.

Дивіться також: У Рівному "торгують" людьми