Закльована насмерть у червні дитина, могла залишитися живою. До такого висновку дійшла комісія обласного управління охорони здоров'я, перевіряючи адекватність наданої медичної допомоги сільським фельдшером. Трагедія сталася у одному із сіл Рівненського району. Домашній птах дзьобнув дворічного хлопчика у скроню так, що проломив череп і заніс інфекцію. Відносно фельдшера, який визначав лікування, порушили кримінальну справу.

5 років обмеження волі або 3 роки за гратами. Так максимально покарають сільського фельдшера за загибель 2-річного хлопчика. Дитину у скроню дзьобнув домашній птах так, що проломив череп. Фельдшер мала направити хлопчика на огляд в обласну дитячу лікарню. Натомість промивала проникаючу рану.

Після такого дводенного спостереження й лікування, врятувати хлопчика не зуміли навіть рівненські нейрохірурги. До них дитина потрапила уже у стані клінічної смерті. Мозок повністю уразив гнійний менінгіт. Якби фельдшер сумлінно виконала свої обов'язки, загибелі могло б і не статися, до такого висновку дійшла комісія обласного управління охорони здоров'я. Відносно фельдшера районна міліція порушила кримінальну справу.

Слідство досі триває. Фельдшера від роботи не відсторонили. Остаточно міру покарання для неї встановить суд.

Дивіться також: Чи через індика загинув дворічний хлопчик три тижні тому на Рівне нщині - досі з'ясовують , На Рівне нщині птах насмерть заклював дитину