Рівненські студенти штурмують агенції нерухомості! Кількість спудеїв, котрі бажають винайняти житло, порівняно з минулим роком зросла на 10 відсотків, кажуть ріелтори. Подейкують - в гуртожитках не вистачає місць, а деякі виші взагалі не мають, де поселити своїх студентів. У самих вишах це заперечують.

Тоня мешкає в кімнаті ще з трьома дівчатами на сімнадцяти з половиною квадратних метрах. По черзі готують їсти, по черзі прибирають. Мовляв, хоч не пишно, зате затишно. Проживання тут коштує від дев'ятисот до півтори тисячі гривень за півроку. Руслана також ділить кімнату з двома подружками - разом винаймають однокімнатну квартиру. За місяць викладають з кишені по чотириста тридцять гривень кожна.

У гуртожитках проживати також комфортно, запевняють директори студмістечок у Рівному. Тут і пральні, і кімнати відпочинку, душ. Та й вільних місць вистачає.

Однак, рівненські агентства нерухомості без роботи не залишаються. Від початку місяця з проханням знайти житло студенти звертаються чи не щодня, розповідають ріелтори.

Гострої проблеми студентів з житлом немає, кажуть в обласному управлінні освіти. Мовляв, державні виші у Рівному заселяють в гуртожитки усіх бажаючих. Та все ж, першими прилаштовують пільговиків та приїжджих з інших областей. Таким не можуть похвалитися рівненські приватні вузи. Гуртожитки є хіба що в МЕГУ, інші виші селять студентів по можливості, подекуди просяться на підселення у гуртожитки державних навчальних закладів.