Активісти вже оприлюднили перші підсумки своєї роботи. Кажуть, кандидати у народні депутати не гребують застосуванням адмінресурсу, благодійництвом з метою підкупу виборців та чорного піару проти опонентів.

Практично на кожному виборчому окрузі знайдеться активно діючий благодійний фонд, заснований кандидатом у нардепи. Найактивніше, кажуть Опорівці, працюють з виборцями благодійні фонди Олексія Хахльова "Синій птах надії", "Любіть Україну" Данила Корилкевича та "Наш край" Василя Яніцького.

Опорівці переконують - активно діють ці фонди лише під час виборчої кампанії. Представник фонду "Наш край" стверджує, працюють давно, а фонд створили, щоб активізувати зв'язки з громадами.

На результати виборів, не відволікаючись від виконання посадових обов'язків, працюють і чиновники, кажуть в Опорі. Наводять факти:

Не гребують кандидати і обливати брудом своїх конкурентів. Найбільше від так званого чорного піару, кажуть представники громадської мережі Опора, постраждав Валентин Королюк.

Дороговартісний чорний піар у вигляді листівок торкнувся Володимира Хомка.

Над таким піаром мер міста тільки насміхається, заявляє - це повна брехня і абсурд. Але прогнозує - бруду буде ще більше.

До останнього контролювати хід виборів обіцяє Опора. Про усі порушення та брудні технології вони повідомляють на своєму сайті. Там же розмістити інформацію про порушення може кожен виборець. Звісно перед тим активісти її перевірятимуть. Найгарячіше, кажуть, буде на 153- та 154-му виборчому окрузі.