Із нового дому, Рівненського зоопарку, троє врятованих у червні лелек зібралися летіти до Африки на зимівлю. Нагадаємо, ми розповідали про трьох бусленят, чиє гніздо із дерева збила злива. Три дні вони пролежали на землі. Літати бусленята ще не вміли й були приреченими на загибель. Сатиївчани годували їх чим могли, поки птахів не забрали до зоопарку.

Цей лелека один із трьох бусленят, чиє гніздо із дерева зірвав вітер. Осиротілі пташенята не те щоб літати, ходити тоді ще добре не вміли. Тепер, через два місяці прожитих у зоопарку, їх не завжди відрізняють від доросліших лелек, до яких підселили.

Це він перевіз трьох осиротілих бусленят до зоопарку із села Сатиїв. Три доби збите вітром гніздо із пташенятами пролежало на землі, люди годували їх картоплею з сиром, дітлахи носили черв'яків. Нині врятовані лелеки його остерігаються. Йдуть тільки до годувальниці.

Рибу й нутрощі троє врятованих бусленят ділять із ще десятком лелек. Частину із них привезли до зоопарку цього літа, частину — минулого та восени. Доросліші готуються летіти зимувати до Африки. Із ними хочуть малі. Щоб осиротілі бузьки не загинули під час перельоту, їм підрізали крила.

За два-три місяці колекція врятованих птахів збільшиться ще, прогнозують у зоопарку. Із першими заморозками люди зазвичай приносять ще лелек, які не полетіли на зимівлю, та лебедів із замерзших ставків.