У п’ятницю 17 серпня на рівненському мототреці відбувся Кубок АК МІР серед пар зі спідвею. Після Вознесенська та Червонограда третій розіграш цього турніру відбувся в Рівному.

Головними претендентами на перше місце у Кубку була пара МІР-1 Полюхович –Цуканов та Восход-1 Лисак – Бужа. Через травму не приїхав на змагання Андрій Кобрин, який разом з Володимиром Тейгелом вже двічі в цьому році перемагали в аналогічних турнірах.

Фаворити втратили очки вже у першому заїзді, перемогу в якому здобув Ярослав Полюхович, а ось Кирило Цуканов, змушений був зійти через проблеми з мотоциклом.

Натомість Бужа та Лисак, які представляли Вознесенськ, одразу ж захопили лідерство в турнірі. Вплинути на розподіл місць на подіумі міг дев’ятий старт гонки, в якому повинні були зустрітися претенденти на перемогу. Найцікавіший заїзд змагань однак закінчився внічию, завдяки перемозі Кирила Цукатова над поляком, і тепер рівнянам могла допомогти тільки втрата очок лідерів.

Завдяки перемозі Володимира Тейгела над Станіславом Бужею рівняни таки отримали шанс посперечатися за перше місце у додатковому заїзді. Але для цього потрібно було брати максимум очок у 15 старті гонки. Однак Ярослав Полюхович не зміг впоратися з Володею Омеляном і рівняни посіли другу сходинку п’єдесталу пошани.

А перемогу в гонці могли святкувати представники Восходу Станіслав Бужа та Віталій Лисак, які продемонстрували під час змагань відмінну парну їзду та взаєморозуміння на доріжці. Після гонки поляк не скупився на компліменти для свого колеги.

«Так, Кирило та Володимир сьогодні відмінно їхали. Я між заїздами навіть не підходив до своїх мотоциклів, а займався підготовкою техніки молодих хлопців, і саме тому, я декілька разів фінішував другим.»

Наступні змагання на рівненському мототреці мають відбутися 26 серпня.