Завтра, до речі, останній день, коли Центральна Виборча Комісія реєструє кандидатів у народні депутати. А вже у неділю стартує офіційна передвиборча агітація. Тож хто саме закликатиме поставити галочку навпроти свого прізвища жителів Березнівського, Костопільського та Сарненського районів, заручившись партійною підтримкою?

Депутат облради, голова бюджетної комісії, часто усміхнений блондин Олексій Кособуцький більше не хоче рахувати кошти у місцевій скарбниці. П'ять наступних років він бажає пов'язати із національними проектами та державними грішми.

На парламентські вибори його кандидатуру висунула "Наша Україна". Позмагатися з ним за нардепівське крісло бажає газетяр Андрій Андрощук, підтриманий Віталієм Кличком. Приєднався до боротьби за голоси виборців, що проживають у Березнівському, Костопільському та Сарненському районах, рівнянин Анатолій Ляшецький. Він заручився підтримкою політичної партії Українська платформа "СОБОР". Не директором "Заводу металевих виробів", а народним дупутатом марить стати провладний мажоритарник Андрій Циганенко. Перевізників захисник й бунтар, якщо інші методи не діють, Сергій Овчинніков теж зібрався до Верховної Ради. Громадський активіст, за інформацією ЦВК, проживає у Сарнах. Його підтримує партія Наталії Королевської. Захищати скривджених і відстоювати права жителів трьох районів не у суді, а із трибуни Верховної Ради воліє адвокат, який на вибори крокує під прапором Української Народної Партії, Віктор Сухан. Не полишати зігрітого малинового крісла жадає теперішній нардеп Мкола Шершун. Він мажоритарник Народної Партії, екс-голова державного комітету лісового господарства України переконаний:

Під червоним прапором Комуністичної партії вийти із директорського кабінету районної друкарні та увійти до просторої сесійної зали Парламенту у чині народного депутата мріє сарненчанин Володимир Старовецький. Цей депутат Рівне нської облради уже напоїв соками усю область, нагодував солодощами ласунів, а господаркам до салатів виготовляє майонези. Пальця в рота йому не клади, із колегами сваритися вміє, сесійну залу теж полишав, до парламентських інтриг він готовий.

Про те, що важко працюватимуть у цих стінах дев'ятеро мажоритарників своїм виборцям по 156 округу почнуть розповідати й агітувати за себе, уже від неділі. 19 серпня в Україні страртує передвиборча кампанія.