З понеділка інспектори ДАІ Рівненщини полюють на водіїв, які перевищують швидкість на дорогах області. У рамках місячника безпеки дорожнього руху, проведення якого ініціював уряд країни, вони вже посилено ловили водіїв, які їздять напідпитку. Зараз уся увага на “Візир”.

З профілактичною метою сьогодні наряд ДАІ патрулює у селі Бабин. Через населений пункт пролягає траса Київ-Чоп, яку перетинає кілька нерегульованих пішохідних переходів. Тож, ділянка проблемна, зіпаються інспектори. Основною причиною дорожньо-транспортних пригод в Бабині це перевищення швидкості.

За кілька хвилин інспектори зупиняють першого порушника. Олександр, виправдовується – від контролю показника спідометра відволікла дружина. Але перевищувати швидкість він собі не дозволяє.

Про наслідки поспішності водіїв тут свідчать вінки на місцях, де загинули люди. Пані Надія перетинає дорогу по цьому пішохідному переході чи не щодня. Каже, дістатись протилежної сторони важко, потрібно не тільки впевнитись, що зупинилась ближня машина, а й чи не "летить" за нею інша.

Така легковажність водіїв часто обертається бідою, констатують у ДАІ. Аналізуючи ситуацію на дорогах області вони констатують: щонайменше 35 людей загинули з вини "водіїв-льотчиків" в області з початку року.

У період проведення акції “Швидкість” інспектори складають до сотні протоколів за добу. Але, основна мета - не оштрафувати водіїв, а втокмачити їм, що вчасно не знижена швидкість, це перший крок до біди.