Щоправда, для її вдосконалення окремі пропонують закупити півтисячі примірників нового видання Історії України. Натомість інші переконані — потрібно підтримувати місцевих авторів, а рідну мову — вчити ще до народження.

Невдовзі усі орендарі, які користуються майном, що перебуває у спільній власності територіальних громад, платитимуть орендну плату. Члени бюджетної комісії обласної ради пропонують особливо ретельно перевіряти ті організації і установи, які видають себе злиденними.

Однак найбільше суперечок та запитань у членів комісії викликало питання про нових соціальних працівників, які опікуватимуться родинами, де виховуються діти. Це 430 нових посад.

Депутат облради Анатолій Юхименко пояснює - це рішення влади, і якщо його не підтримати, тоді 430 посад та їх фінансування віддадуть в інші області.

Щоправда, опозиціонери поставили під сумнів результати роботи соціальних працівників. Переконані, у цій сфері і комп'ютер зайвий, і велосипед, особливо для жінки з вищою освітою на селі. Адже це рішення передбачає купівлю техніки та велосипедів для роботи соцпрацівників. Цю думку інші члени комісії не розуміють. Адже велосипед нині це зручно - переконують міські хлопці під стінами чиновницьких кабінетів.

Певно опозиціонери хотіли запропонувати купити 430 позашляховиків для роботи соцпрацівників на селі.