Нещасний випадок стався у селі Річиця, Гощанського району.

10-річному Васильку відірвало два пальці та пошкодило живіт від розриву бойового патрону 13-міліметровго калібру, після того як той стукнув по ньому молоком. 6-річний брат Василя від його розриву на день втратив слух. На крик пораненої дитини зірвалася мати. Вона саме годувала в хаті 2-місячну доньку.

Дитина сиділа на порозі, у неї був закривавлений живіт та ліва рука. Медики не стали зволікати і завезли Василька до реанімації обласної дитячої лікарні. Там його одразу ж прооперували. Василю медики змушені були ампутувати мізинець. Кажуть, хлопчина народився у сорочці, адже осколки не зачепили внутрішніх органів.

Нині під відділенням інтенсивної терапії чатує батько. У день, коли стався нещасний випадок його вдома не було. Де син взяв патрона, не знає, каже, вдома збої немає.

Де Василь взяв патрон вже встановили правоохоронці. Зараз вони з’ясовують усі деталі нещасного випадку.

Вже відомо, що вибухнув 13-міліметровий патрон. Нині життю хлопчиків нічого не загрожує. Але чому діти безперешкодно проникли на стрільбище, та як бойовий патрон від кулемету потрапив до їхніх рук, ще належить з’ясувати.