В ЦВК документів від охочих стати народними депутатами більше не приймають. Партії та самовисуванці мали 11 днів, щоб заявити про свій намір йти на парламентські вибори від певного округу чи у партійному списку.

Представляти Рівне нщину у стінах Верховної ради України рветься 14-ро кандидатів. Найінтенсивнішими у висуванні кандидатур виявилися останні три дні. Із сьомого по дев'яте серпня самовисуванців із чотирьох стало 14-ро. Справжня війна за крісло нардепа розгориться по 152 виборчому округу, куди увійшов обласний центр без мікрорайону Льонокомбінат. Список із двох самовисуванців, Олега Червонюка та Вілена Мартиросяна, поповнився трьома кандидатурами: екс-рухівцем Миколою Поровським, екс-головним міліціонером Хмельниччини Віталієм Грицаком та міським головою Рівного Володимиром Хомком. Свій похід у нардепи він чомусь до останнього тримав у таємниці від запитань на цю тему відмахувався.

Про те, що Володимир Хомко самовисунувся ми дізналися із офіційного сайту ЦВК. Теж п'ятеро самовисуванців мітять у крісло нардепа по 156 виборчому округу. До самотнього донедавна Олександра Данильчука, який бажав представляти інтереси жителів Березнівського, Костопільського та Сарненського районів у стінах Верховної ради, доєднався адвокат Володимир Гречко, президент Міжнародної благодійної фундації "Отчий дім" Роман Корнійко, підприємець із Костополя Олександр Максимов та ще один підпримець Віктор Федас родом із Березнівщини. А от Олександра Динильчука за бажання йти на парламннтські вибори виключили з партії. Ближче до фінішу висування кандидатур зацікавилися і 155 та 154 виборчими округами. На вибори від Дубенського, Демидівського, Здолбунівського, Млинівського та Радивилівського районів забажали йти голова дубенської райадміністрації Данило Корилкевич та генеральний директор підприємства "Агро-Експрес-Сервіс" Сергій Костючко. У тепле крісло нардепа забажав всістися юрист за фахом Василь Яніцький. По 155 виборчому округу у похід у народні депутати він пішов самотнім самовисуванцем. Самотньо у йтиме на вибори дорогою самовисування зять Президента Ющенка Олексій Хахльов. ЦВК зареєструвала тільки його кандидатуру на парламентські вибори, як самовисуванця від 153 виборчого округу. Агітувати виборців за себе самовисуванці, як і решта кандидатів у народні депутати, зможуть із 19 серпня. У цей день офіційно стартує передвиборча кампанія.