Чехи пропонують Рівненщині дати в кредит теплогенеруюче обладнання, в середньому з 5-ма відсотками річних. Для порівняння: позика в українських банках обходиться вчетверо дорожче. Чиновники та теплопостачальні підприємства зацікавилися: для нашої області така пропозиція досить актуальна - Рівненщина серед лідерів в Україні по заміщенню газу альтернативними видами палива. Однак чеські виробники мають свої умови такої співпраці.

Підсумувати перше півріччя та визначити основні завдання з енергозбереження та енергоефективності до кінця 2012 року зібралися профільні спеціалісти та комунальники.

На регіональну конференцію-нараду приїхали також із столичних профільних управлінь, аби перейняти досвід в енергозберігаючих проектах, які реалізуються на Рівне нщині .

Модернізувати системи теплопостачання на Рівне нщині пропонують чеські виробники енергоощадного обладнання. Кажуть, реконструйовані котельні будуть втричі економніші. Для такого пропонують кредити для України на 10 років під 3-8 відсотків річних.

Профільні спеціалісти пропозицією зацікавилися. Однак, є вимоги на експортне фінансування - 60 % придбаного за кредитні гроші обладнання має бути чеського виробництва.