У Гощанському районі село залишили без питної води. До криниць в селі Угільці насипали хлору. У спеку тепер люди ходять десятки метрів за водою до сусідів, які мають власні свердловини. А худобу напувають на паші з Горині.

Вони зібралися пожалітися одна одній й порадитися, що робити з криницями. Пити воду із них, кажуть, на можна: вона пахне хлором.

Люди самі понасипали хлору до криниць минулого тижня. Одним його принесла місцевий фельдшер, комусь — санітарка. Для чого його сипати до криниць не пояснили, кажуть люди. Та й масового хлорування не пригадують, у селі 65 криниць. Причини додумують самі.

Тепер сусіди ходять по воду до спільної криниці. Її роками не чистили, але хлор її минув. Вода тут жовта, але пити її безпечніше ніж із хлорованих криниць, переконані люди.

Валентині Воробей до цієї криниці йти сто метрів. Щонайбільше за день набирає тут три відра, тільки щоб попити та їсти приготувати. 0028 Із водою у селі лише ті, хто мають свердловину. Води, кажуть, сусідам не шкодують.

Це було планове профілактичне хлорування криниць, — таки пояснили у ФАПі. Щоправда, проводити його рекомендують навесні та восени, коли рівень ґрунтових вод піднімається. Та в Угільцях криниці хлорують за власним розписом.

На те, що люди не знають нічого про профілактичне хлорування фельдшер теж має пояснення.

Воду із цих криниць пити можна, наполягають у районній СЕС. Її уже брали на аналізи.

Що робити, щоб воду із прохлорованих криниць можна було пити, знає сільський голова.

Стареньким жителям села він готовий допомогти із вичерпуванням води. Для цього потрібно прийти до сільської ради й залишити відповідне прохання.