Сьогодні останній день прийому заяв до вищих навчальних закладів. А вже завтра 1 серпня приймальні комісії вишів мають оприлюднити списки потенційних студентів. Загалом, по Україні абітурієнти подали понад півтора мільйона заяв.

Сьогодні останній день прийому заяв до вищих навчальних закладів. У Рівне нських вишах не людно, ані знадвору, ані безпосередньо біля приймальних комісій. Аліна Сидорук заяви подавала до кількох вишів, хоче бути вчителем. Нині каже, прийшла здавати оригінальні документи.

Особливих проблем з прийомом заяв не було, розповідають у приймальних комісіях.

Цьогорічні абітурієнти були обмеженні в подачі заяв до 5 навчальних закладів, по три напрямки в кожному, однак траплялися й такі, які намагалися обійти правила.

За вступною кампанією слідкували і громадські спостерігачі. Розповідають, порушень в роботі приймальної комісії не виявили. Також спростували інформацію, яку оприлюднили на початку липня, про те, що нібито абітурієнти платили гроші щоби швидше пройти чергу. Нині ж радять, бажаючим здобути вищу освіту, не поспішати подавати оригіналів до вишів.

Загалом же, на Рівне нщині абітурієнти подали майже тридцять тисяч заяв до вищих навчальних закладів, що на 21 відсоток більше аніж минулоріч, повідомили в обласному Управлінні освіти та науки України. Цього року у рейтинг найпопулярніших вишів увійшли РДГУ, НУВГП та "Острозька академія". Серед приватних вузів найбільшу кількість заяв прийняли у МЕГУ імені Дем'янчука та в Рівне нському інституті слов'янознавства. А от перші рейтингові списки абітурієнтів, які рекомендовані до зарахування на бюджетну форму навчання, всі виші зобов’язані оприлюднити вже завтра, 1 серпня.