Ще минулого року на його будівництво виділили 200 тисяч гривень. Цьогоріч на це також передбачено майже триста тисяч. Однак, донині притулок не функціонує, попри те, що там вже мешкають тварини. Та й зоозахисна організація, яка займалася звіринцем, тепер відповідає хіба що за волонтерську допомогу.

Аліса Мамчур розповідає скільки треба кормів щоб прогодувати собак у її притулку. А тут, не багато не мало, майже 2 сотні чотирилапих. Щомісяця жінка витрачає тільки на харчі для тварин майже шість тисяч гривень. Рада б доглядати і більше собак та, бідкається, грошей не має - годує пухнастих за власну пенсію, ще допомагають родичі.

А це славнозвісний комунальний притулок. На його будівництво з міського бюджету минулоріч виділили 200 тисяч гривень. Цих грошей вистачило, розповідають в міському житлово-комунальному господарстві, на відведення земельної ділянки, розробку проектно- кошторисної документації, зведення паркану та вольєрів для тварин. Цьогоріч в квітні "Перший місцевий" показував, що вже збудовано. Та нині чомусь потрапити до притулку зась. Мовляв, немає часу показувати, що на території робиться.

Що ж такого секретного на території притулку — так і не стало відомо. Тим часом, щоби все ж добудувати заклад цьогоріч знову виділили гроші - майже 300 тисяч гривень.

От тільки займатиметься притулком КТП 1728, а не зоозахисна організація як це було раніше. Останні надаватимуть лише волонтерську допомогу.

А після стерилізації, тварин знову ж таки відпускатимуть на волю. Та зафункціонує притулок тільки після того, як його добудують, каже головний комунальник Рівного Іван Гема. Допоможуть і звіринцю на Млинівській, на сесії міськради йому виділили 25 тисяч гривень.