Такі новітні системи виявлення та знищення наземного супротивника використовують лише у декількох країнах світу, зокрема у Сполучених Штатах та в Росії.

Це заключний етап навчань. Реактивна система залпового вогню "Град" знищує наземного противника. Його виявили завдяки новітній системі розвідувально-вогневого комплексу.

Розвідувально-вогневий комплекс - це модульна система застосування сил і засобів виявлення та знищення противника. Вона застосовується вперше у Збройних Силах України. Безпілотного планера розвідника, який і виявляє живу силу противника, розробили у Житомирському військовому інституті.

Під час виконання бойових завдань всі цілі умовного противника виявляються засобами артилерійської, радіоелектронної, повітряної та оптичної розвідки, після чого вони знищуються артилерійським вогнем.

Побачити в дії новинку для української армії приїхали і обласні чиновники.

Застосування розвідувально-вогневого комплексу на базі Тринадцятого армійського корпусу є невипадковим, кажуть військовослужбовці, адже солдати гарнізону завжди були одними з найкращих в Україні за впровадженням нових видів озброєнь.