Рівненську лабораторію з контролю якості лікарських засобів осучаснили. На нове обладнання витратили майже 7 мільйонів гривень. Тепер дослідна у Рівному одна з найкращих в Україні, найближча така хіба що у Львові, кажуть спеціалісти.

Раніше перевіряли медпродукцію тільки в ось цьому кабінеті. Нині прилади для проведення аналізів розташовані у трьох кімнатах, а тут тільки готують лікарські засоби для подальших досліджень. Рівне нську обласну спеціалізовану лабораторію модернізували. Спеціалісти розповідають, все комп'ютеризовано, на новому обладнанні працювати не тільки простіше, а й цікавіше.

У модернізованій лабораторії, додає Галина Коротюк, окрім лікарських засобів можна перевіряти на якість і медпродукцію, на кшталт вати чи бинтів. На колишніх приладах таке зробити було не можливо, та й застарілі вони вже були - кінця 90-х. Тепер рівненська дослідна одна з семи найкращих в Україні, кажуть в профільних службах. А ще, мовляв, нове обладнання дає можливість зекономити при проведенні досліджень і кошти, і час.

Для осучаснення лабораторії витратили 6 мільйонів 800 тисяч гривень. Кошти виділили з держбюджету.

Направляти на перевірку медпродукцію можуть не тільки профільні інспектори, а й всі бажаючі. Для цього треба написати відповідну заяву, та прикласти чек від покупки лікарського засобу.