20 липня о 00:08 на пункт зв’язку 7-ї державної пожежно-рятувальної частини ТУ МНС у Рівненській області надійшло повідомлення про пожежу на території ТзОВ «Свіспан-Лімітед» в м. Костопіль на вул. Степаньскій, 9. На місце виклику було направлено дві автоцистерни ДПРЧ-7 м. Костопіль.

Співробітники МНС встановили, що полум’ям охоплено покриття не експлуатованої дерев’яної будівлі лісопильного цеху розміром 78 на 50 метрів, існує реальна загроза поширення вогню на сусідні складські будівлі та газову котельну. На гасіння пожежі додатково було викликано автоцистерну ДПРЧ-11 м. Березне, автоцистерну ДПРЧ-1 м. Рівне , автоцистерну ПРЧ аварійно-рятувального загону, автоцистерну місцевої пожежної команди с. Мала Любаша та автоцистерну місцевої пожежної команди с. Підлужжя.

На приборкання вогню було подано два лафетних та сім ручних водяних стволів. Керував діями рятувальників начальник Територіального управління МНС у Рівне нській області полковник служби цивільного захисту Володимир Оглобля.

О 04:20 пожежа на підприємстві була повністю ліквідована, загиблих та постраждалих немає. Внаслідок пожежі вогнем знищено покриття не експлуатованої дерев’яної будівлі лісопильного цеху та частково пошкоджено покриття будівлі складу фасованої сировини. Під час пожежі врятовано склад готової продукції, склад лісоматеріалів та будівлі газової котельні підприємства. Орієнтовна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при проведені вогневих робіт. Збитки від пожежі встановлюються.